lauantai 4. huhtikuuta 2015

Gluteeniton, munaton, maidoton perunarieska


Meillä on aikalailla allergiaa. Tässä tämän illan iltapala, joka sopii meille kaikille. Luontaisesti gluteeniton, maidoton ja munaton - ei kuitenkaan mauton! Gluteenittomat tuotteet saavat ruokabudjetin siltaan ja aiheuttaa silmien pyörimistä kassalla, siksi kannattaa opetella tekemään itse. Rieskoihin käytin päivällä tehdyn perunamuusin jämät. Muusi oli maidoton, tehty kaurakermaan.

  • 5 dl perunamuusia
  • 2 dl maissijauhoja
  • 1 dl riisijauhoja
  • 1 dl gluteeniton kaurahiutale
  • 1 rkl psyllium
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 dl sinisen keiju sulatettua
  • (1 muna jos se käy)
  • 1 tl suolaa

  1. Sekoita perunamuusin joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja psyllium. 
  2. Sulata rasva ja kaada joukkoon. 1 dl rasvaa oli kolme reilua ruokalusikkaa rasiasta.
  3. Tee sopivia ohuita läpysköitä pellille.  Paista 10-15 min 200 astetta.
  4. Piilota muutama, että itsellekin jää.
Ohje kestää muuntelua, psylliumin voi jättää pois. Jos muusi on kuivaa, voit lisätä hieman vettä tai munan jos se sopii.

 

 
-Salla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti