Meillä on aikalailla allergiaa. Tässä tämän illan iltapala, joka sopii meille kaikille. Luontaisesti gluteeniton, maidoton ja munaton - ei kuitenkaan mauton! Gluteenittomat tuotteet saavat ruokabudjetin siltaan ja aiheuttaa silmien pyörimistä kassalla, siksi kannattaa opetella tekemään itse. Rieskoihin käytin päivällä tehdyn perunamuusin jämät. Muusi oli maidoton, tehty kaurakermaan.
- 5 dl perunamuusia
- 2 dl maissijauhoja
- 1 dl riisijauhoja
- 1 dl gluteeniton kaurahiutale
- 1 rkl psyllium
- 1 tl leivinjauhe
- 1 dl sinisen keiju sulatettua
- (1 muna jos se käy)
- 1 tl suolaa
- Sekoita perunamuusin joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja psyllium.
- Sulata rasva ja kaada joukkoon. 1 dl rasvaa oli kolme reilua ruokalusikkaa rasiasta.
- Tee sopivia ohuita läpysköitä pellille. Paista 10-15 min 200 astetta.
- Piilota muutama, että itsellekin jää.
Ohje kestää muuntelua, psylliumin voi jättää pois. Jos muusi on kuivaa, voit lisätä hieman vettä tai munan jos se sopii.
-Salla-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti