- 700g lampaanlihaa
- 300-400g porsaanlihaa
- 2kpl sipulia
- 2kpl suippopaprikoita
- 3kpl porkkanoita
- 1/2pkt tuoreita herkkusieniä (myös kotimaiset metsäsienet käyvät esim. suoppilovahveroa n. 100g)
- välimeren yrttiseosmauste (tuore basilika ja korianteri silppu lopuksi käyvät myös)
- suolaa
- pippuria
- voita&öljyä paistamiseen
- vehnäjauhoja leivitykseen
(Valkosipulia voi myös käyttää, jos haluaa 3-5 kynttä murskattuna lappeellaan veitsen alla)
- Pese, kuori ja lohko kaikki kasvikset, sienistä multa paakut pois, jos on.
- Lihat voi pilkkoa tai pistää kokonaisina pataan, kuten me teimme. (Ota huoneen lämpöön n.1h ennen)
- Pistä pannu kuumenemaan öljyn ja voin kera.
- Pyörittele lihat vehnäjauhoissa ja ruskista nopeasti pannussa väri pintaan.
- Mausta lihat suolalla, pippurilla ja yrttimausteella.
- heitä lihat pataan kasvisten päälle.
- Huuhdo maut pannusta pataan vesitilkalla.
- Lisää pataan vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lihojen ei tarvitse.
- hauduta 180 asteisessa uunissa aluksi 1h ja pudota sen jälkeen lämpötila 130 asteeseen ja hauduta 2-4h tai niin kauan, että liha irtoaa luista.
- Kastele leivinpareri ja rypistä padanpäälle. Näin maut pysyvät padassa ja liha kosteana.
- Tarjoile riisin tai perunan kera.
...Ja näin lopuksi, kuten isälläni on tapana sanoa "ruoanlaitto on vain mielikuvitusta. Kaikki maan ja taivaan välillä on mahdollista, kunhan uskaltaa olla rohkea ja kokeilla."...
Hyvää Pääsiäistä!
-Anni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti