MAKKARAKASTIKE:
- 1pkt ruokamakkaraa (esim. hk:n sininen tai muu lenkki)
- 1pkt tuoreita herkkusieniä
- 1-2 isoa sipulia
- 3dl kermaa
- vettä
- 3-4rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
- suolaa
- pippuria
- 10kpl perunaa
- maitoa
- voita
- suolaa
- vettä keittämiseen
- Pilko makkara, sipuli ja herkkusienet
- Pistä peruna vesi kiehumaan
- Kuoriperunat ja lohko vaikka neljään osaan
- Paista makaran palat, sipuli ja herkkusienen palaset
- Heitä perunat kiehuvaan veteen ja ripaus suolaa perään (n.1tl)
- Lisää paistettujen joukkoon vehnäjauhoa ja sekoita
- Lisää vettä n. 3dl pannulle
- Anna kastikkeen porista hiljalleen ja lisää mausteet
- Tarkista potut, jos valmiita niin kaada vesi pois
- Kaada kastikkeen joukkoon kerma ja anna pulpahtaa
- Survo perunat
- Lisää voita muutama iso nökäre, suolaa oman maun mukaan ja maitoa sopivasti
- Sekoita muusi ainekset sekaisin ja tarkista kastikkeen ja muusin maku
- Tarjoile!
-Anni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti