perjantai 3. huhtikuuta 2015

Makkara-herkkusienikastike ja muusia

Makkarakastike. Ikuinen kauhu kouluajoilta. Ruskeaa velliä missä epämääräisiä makkaranpaloja. Itse tehty on ihanaa, kermaisaa ja maukasta. Valmistus ei vie kauaa, kun ajoittaa kaiken oikein. Tällä ohjeella riittää varmasti useammalle päivälle. Itse keitin rinnalle vielä ihanaa kukkakaalia...

MAKKARAKASTIKE:

  • 1pkt ruokamakkaraa (esim. hk:n sininen tai muu lenkki)
  • 1pkt tuoreita herkkusieniä
  • 1-2 isoa sipulia
  • 3dl kermaa
  • vettä
  • 3-4rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
  • suolaa
  • pippuria
PERUNAMUUSI:

  • 10kpl perunaa
  • maitoa
  • voita
  • suolaa
  • vettä keittämiseen

  1. Pilko makkara, sipuli ja herkkusienet
  2. Pistä peruna vesi kiehumaan
  3. Kuoriperunat ja lohko vaikka neljään osaan
  4. Paista makaran palat, sipuli ja herkkusienen palaset
  5. Heitä perunat kiehuvaan veteen ja ripaus suolaa perään (n.1tl)
  6. Lisää paistettujen joukkoon vehnäjauhoa ja sekoita
  7. Lisää vettä n. 3dl pannulle
  8. Anna kastikkeen porista hiljalleen ja lisää mausteet
  9. Tarkista potut, jos valmiita niin kaada vesi pois
  10. Kaada kastikkeen joukkoon kerma ja anna pulpahtaa
  11. Survo perunat
  12. Lisää voita muutama iso nökäre, suolaa oman maun mukaan ja maitoa sopivasti
  13. Sekoita muusi ainekset sekaisin ja tarkista kastikkeen ja muusin maku
  14. Tarjoile!
-Anni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti