maanantai 30. maaliskuuta 2015

Maidoton & gluteeniton omenapaistos

Meillä on perheessä allergiaa, joten ruoat ovat usein maidottomia ja gluteenittomia. Olen syksyllä pakastanut omenaa viipaleina ja ne sopivat hyvin omenapaistokseen.
Tämä herkku onnistuu varmasti keneltä vaan. Eli uusavutonkin voi reippaasti ottaa kattilan käteen ja yllättää itsensä. Kaurahiutaleet palavat nopeasti, joten älä lähde muualle seikkailemaan kesken paistamisen. (kyllä, kokemuksia on)

  • 1 l omenaa tai kolme isoa omenaa
  • 150 grammaa sinistä Keijua
  • 8 dl gluteeniton kaurahiutale
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kanelia
  1. Laita uuni päälle
  2. Pilko omenat. Omenien määrä ei ole niin tarkkaa. Voit laittaa enemmän jos haluat.Mikäli hyödynnät jäisiä, laita sulamaan uuniin siksi aikaa, kun uuni lämpenee. Jäisistä omenoista tulee sulaessa nestettä, kaada se pois.
  3. Ota kattila. Laita kattilaan 150 g keijua (tai voita jos se sopii) ja sulata.
  4. Pienennä levyä. Lisää kaurahiutaleet ja kääntele sekaisin.
  5. Ota kattila levyltä. Lisää sokeri ja mausteet. Sekoita.
  6. Uunivuokaan alle omenat ja levitä kaurahiutale hässäkkä päälle. 
  7. Uuniin 200 astetta noin 20 min uunista riippuen.
Meidän mielestämme paras maidoton vaniljakastike on Oatlyn versio.
Ohjeella voi tehdä myös marjapaistosta. Laita litra marjoja vuokaan ja sekoita 1 rkl perunajauhoa sekaan. Toimi muuten samoin kun edellä. 



-Salla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti