torstai 19. maaliskuuta 2015

Kun iskee laiskuustauti ft. Ranskalaiset&nakit

Varmasti kaikille tulee joskus sellainen hetki, että ei yksinkertaisesti jaksa. Ruoanlaitto ei vaan nappaa tai houkuta. Ei kiinnosta roikkua tulikuuman lieden ääressä hikipäässä kokaten. Silloin saattaa kotiäiti mennä sieltä, missä aita on matalin. Niin matala, että raskauksien mureuttama vatsanahka hipoo loskaa ja kuraa. Lapset ei kyllä valita, vaikka joskus herkuttelevat. Ranskalaiset ja nakit pelastaa kiljumisen täyttämän illan. Lapset istuu hiljaa, ainoastaan kuuluu nakkien napsuminen ja haarukan kilinä vasten lautasta. Ketsuppiset vaatteet ei haittaa tässä vaiheessa. Pyykkikone on keksitty. Pääasia on, että on onnelliset ja ruokitut lapset.


  • Pussi ranskalaisia
  • Paketti nakkeja
  • Ripaus suolaa
  • Reilulla otteella ketsuppia ja lisää varmuuden vuoksi vielä kerta kiellon päälle
  • Kupillinen rentoutta, satunnaisten kohdalla saavillinen voi olla tarpeen

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Kaada ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle.
  3. Pilko ja lisää nakit juuri hetki ennen, kun ranskalaiset on valmiit. 
  4. Paista vielä hetki.
  5. Ripauta suolaa hitusen .
  6. Lastaa lautaselle lapsen hiljentävä määrä ja töräytä ketsupit viereen.
  7. Älä välitä sotkusta, päivä se on huomennakin.
  8. Salaatti on tämän ohjeen yhteydessä yliarvostettua, onhan se perunakin kasvis.
  9. Haarukankin voi heittää takaisin laatikkoon, turhaa tiskin tekemistä ja  se on enemmän tiellä kuin hyödyksi. Syökää sormin!
-Anni-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti