maanantai 30. maaliskuuta 2015

Vauvalle sosetta

Pienin liittyy muonavahvuuteen lääkärin määräyksestä. Siispä aika aloittaa sössökokkaus. Pian taas pääsee siivoamaan sosetta seinästä, lattiasta ja joskus jopa katosta.
Kaikilla on omat periaatteet vauvojen ruokinnassa. Minulla on seuraavat: soseita ja sormiruokaa, varovasti liikkeelle (meillä allergiaa), perunaa ja gluteeni-viljoja vasta myöhemmin. Maku ruoassa on oltava sellainen, että pystyn itse maistamaan. Teen ruoat itse. Joskus ostan hedelmäsoseita.
Vauva aloittaa vihannessoseilla, maissinaksuilla ja marja-hedelmä soseilla. Ensivilja on kaura ja teen tavallista gluteenitonta kaurapuuroa, se maistuu muillekin. Riisin arseeni kohu säikäytti, joten riisiä annan vähän.
Yritän valmistaa ruokaa vauvalle muun ruoanlaiton ohessa. Tänään tein vauvalle porkkana- parsakaalisosetta. Samoja vihanneksia söivät kaikki. 

  • 500 g parsakaalia
  • 500 g porkkanaa
  • 1/2 l vettä
  1. Vesi kiehumaan. 
  2. Kuori porkkanat, huuhtele, pilko ja laita kiehuvaan veteen.
  3. Huuhtele parsakaali, leikkaa kannasta kuiva osa pois. Pilko varsi pieniksi paloiksi. Heitä veteen.
  4. Lisää parsakaalin kukkaosat. Ei haittaa vaikka eivät peity kokonaan veteen, kypsyvät myös höyryssä.
  5. Kansi päälle. Keitä noin 10 min. Kokeile haarukalla onko vihannekset pehmeitä.
  6. Sauvasekoittimella soseeksi.
  7. Pakastus jääpalarasiassa tai pienissä rasioissa.



-Salla-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti