sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Porkkana-jauhelihapullat ja suppilovahverokastike

Muutaman päivän nautiskelin siitä, kun minun ei tarvinnut kokkailla. Äidin keittiö oli niin sanotusti kiinni pari päivää. Nautiskelimme muiden tekemistä ihanista ruoista ja yhteisestä ajasta kyläillen. Mutta nyt oli aika taas palata oman kyökin sydämeen pannut heiluen. Jääkaappia tutkiskellessa sain idean lihapulliin joihin laitetaan porkkanaraastetta (Salla mainitsikin tästä tavasta yhdessä reseptissään), jotenka tässä minun versioni.


LIHAPULLAT:

  • 400g sika-nautajauhelihaa (muukin jauheliha käy)
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 kananmunaa
  • n. 1/2dl korppujauhoja
  • 1 1/2tl suolaa
  • mustapippuria


SUPPILOVAHVERO-KERMAKASTIKE:

  • 2-3dl suppilovahveroita (muut sienet toimii yhtä hyvin)
  • 2 sipulia
  • voita
  • 2 dl kermaa
  • 2-3dl vettä
  • 4rkl vehnäjauhoja
  • lihaliemikuutio
  • mustapippuria
  • 1rkl ketsuppia
  • (suolaa, jos tarvitsee)
 

...Tarjoilin uuniperunoiden kera, joista löytyy ohje aikasemmasta kirjoituksesta... 

LIHAPULLAT:
  1. Laita uuni 200 asteeseen lämpiämään.
  2. Kaada jauheliha kulhoon.
  3. Kuori ja raasta porkkanat ja sipulit ja lisää kulhoon.
  4. Lisää kananmunat, korppujauho, suola ja mustapippuri.
  5. Sekoita massa hyvin ja muotoile lihapullat uuninpellille.
  6. Paista n.20 minuuttia tasalämmöllä (itse paistoin grillivastuksilla n.15min 225 astetta)
KASTIKE:
  1. Kuori ja pilko sipulit pannuun.
  2. Lisää sienet ja voita.
  3. Paista kunnes ovat pehmenneet. 
  4. Lisää vehnäjauhoja ja sekoita.
  5. Lisää heti vesi ja annan kuppila pienellä lämmöllä hetken, jotta sakeutuu.
  6. Lisää lihaliemikuutio, mustapippuria ja ketsuppia.
  7. Kaada kerma joukkoon ja tarkista maku. (lisää suolaa tai pippuria jos tarvitsee)
  8. Nauti perunoiden tai pastan kera!

-Anni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti