- 1 uuniliha
- 3 porkkanaa
- 2 isoa sipulia
- punainen paprika
- keltainen paprika
- hunajaa
- muutama teelusikallinen suolaa
- mustapippuria
- öljyä
- vettä
- Ota uuniliha lämpiämään n. 1/2-1h ennen paistoa
- kuori ja pilko porkkanat, sipulit voi jättää ronskeiksi lohkoiksi
- pilko paprikat
- kun liha on huoneenlämpöinen ota liha paketista ja hiero pintaan hiukan öljyä
- Ota hunaja noin 1 teelusikallinen ja hiero myös lihaan
- suolaa ja pippuria myös pintaan
- Anna lihalle hieronta
- laita lihavuokaan kasvisten ja juuresten kanssa
- lisää vesi niin että liha juuri ja juuri peittyy (vettää joutuu ehkä lisäämään paiston aikana)
- paita noin 1/2h 200asteessa
- lisää vesi ja lihaliemikuutio ja laskelämpötila 175asteeseen ja paista n.3h
- tarkasta maku ja varsinkin suolan riittävyys liemestä
- kun liha on mureaa ja irtoaa helposti luista nosta liha leikkuulaudalle
- perkaa lihasta läski ja luut irti
- reviliha ja lisää vuokaan takaisin liemen ja kasvisten joukkoon
- Nauti esimerkiksi muussin tai perunoiden kanssa
Näin loppu paisti muuttuu lihakeitoksi käden käänteessä.Laitat lopun kattilaan, lisäät perunoita, porkkanoita, vettä ja mausteita. halutessaan loraus kermaa ja hienonnettua pinaatti pakasteesta. Ja kappas, taas on kuin uusi ruoka.
-Anni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti