keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Uuniliha Annin tapaan




Mureaa uunilihaa, vie hiukan aikaa mutta, kun heti aamusta tunkee uuniin niin lounaalla jo pääsee syömään. Tähteistä voi tuunata lihakeiton.

  • 1 uuniliha
  • 3 porkkanaa
  • 2 isoa sipulia
  • punainen paprika
  • keltainen paprika
  • hunajaa
  • muutama teelusikallinen suolaa
  • mustapippuria 
  • öljyä
  • vettä


  1.  Ota uuniliha lämpiämään n. 1/2-1h ennen paistoa 
  2. kuori ja pilko porkkanat, sipulit voi jättää ronskeiksi lohkoiksi
  3. pilko paprikat
  4. kun liha on huoneenlämpöinen ota liha paketista ja hiero pintaan hiukan öljyä
  5. Ota hunaja noin 1 teelusikallinen ja hiero myös lihaan
  6. suolaa ja pippuria myös pintaan
  7. Anna lihalle hieronta
  8. laita lihavuokaan kasvisten ja juuresten kanssa
  9. lisää vesi niin että liha juuri ja juuri peittyy (vettää joutuu ehkä lisäämään paiston aikana)
  10. paita noin 1/2h 200asteessa 
  11. lisää vesi ja lihaliemikuutio ja laskelämpötila 175asteeseen ja paista n.3h
  12. tarkasta maku ja varsinkin suolan riittävyys liemestä
  13. kun liha on mureaa ja irtoaa helposti luista nosta liha leikkuulaudalle
  14. perkaa lihasta läski ja luut irti
  15. reviliha ja lisää vuokaan takaisin liemen ja kasvisten joukkoon
  16. Nauti esimerkiksi muussin tai perunoiden kanssa
Riittää hyvin viisi henkiselle perheelle 1-2 ruokailu kerralle, jos haluaa reilummin niin laittaa kaksi kappaletta uunilihoja ohjeeseen niin syö vielä huomennakin tai ylihuomenna. Liha ei ole edes kallista ja tulee todella mureaa ja hyvää.

Näin loppu paisti muuttuu lihakeitoksi käden käänteessä.Laitat lopun kattilaan, lisäät perunoita, porkkanoita, vettä ja mausteita. halutessaan loraus kermaa ja hienonnettua pinaatti pakasteesta. Ja kappas, taas on kuin uusi ruoka.

-Anni-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti