Citymarketissa myytiin halvalla loput joulukinkut. Ostin kinkun, joka painoi 2,3 kiloa. Se maksoi n.9,00€. Halusin kokeilla kinkun keittämistä, hyvin onnistui. Puuhaan tarvitsin ison kattilan. Paistomittari plussaa. Sulatin ensin muutaman tunnin pöydällä, sitten jääkaapissa vuorokauden.
- 1 pieni kinkku
- Keitinveteen: suolaa, sipulia, pippuria
1. sulata kinkku
2. laita kinkku veteen, lisää 1 rkl suolaa, mustapippuria ja sipuleita
3. keitä vähintään tunti kiloa kohti tai kunnes mittari näyttää 77 astetta tai yli
2. laita kinkku veteen, lisää 1 rkl suolaa, mustapippuria ja sipuleita
3. keitä vähintään tunti kiloa kohti tai kunnes mittari näyttää 77 astetta tai yli
Aion kokeilla uudestaan niin, että laitan keitetyn kinkun mausteliemeen marinaadiin. Raportoin kokeilusta, kun tehty, mikäli Citymarketissa vielä kinkkua.
Kaksivuotias söi lämmintä kinkkua uskomattoman annoksen. Kinkku oli parasta juuri valmistuneena lämpimänä.
Tein sipuli-sinappikastiketta ja perunamuusia lisäksi. Äitini söi kinkunkastiketta omenapaistoksen kanssa, kun luuli vaniljakastikkeeksi. Oli kuulemma erilainen elämys.
Kinkulle voi keksiä jatkokäyttöä, esim perinteiset kinkkuvoileivät, hernekeitto jne.
Kinkulle voi keksiä jatkokäyttöä, esim perinteiset kinkkuvoileivät, hernekeitto jne.
-Salla-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti