keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Puolen pennin thai-herkku

Hyvää ruokaa, sanoi kaksivuotias kolmeen kertaan. Olin samaa mieltä, tosi hyvää!! Ehkä ei kaikin puolin oikeaoppinen thai-ruoka, mutta sinne päin. Suu täyteen ruokaa ja silmät kiinni - kuvittele ranta ja pari palmua - todellinen halpamatka samaan hintaan!

Ohje isolle perheelle, pienempi annos syntyy kun käytät raaka-aineista puolet

  • 2 pakettia kanajauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynsiä
  • 3 isoa porkkanaa
  • 1 ananaspurkki
  • 1 iso purkki kookoskermaa (tavallinen käy myös)
  • 1 rkl punainen currytahnaa
  • 1/2 pakastepussia vihreitä papuja
  • 2 palaa pakastepinaattia
  • suolaa ja pippuria

nuudeleita, minulla riisinuudeleita, iso paketti tai riisiä lisukkeeksi

1. Pilko sipulit, valkosipuli ja porkkanat pitkiksi suikaleiksi.

2. Heitä pannulle rasvaa ja pilkkomasi kasvikset. Lisää kuumalle pannulle jauheliha.
Paista jonkun aikaa, lisää pavut ja pinaatti. Paista kunnes jauheliha kypsää.

3. Lisää punaista currytahnaa 1 rkl, ananas ja kookoskerma. Sekoita. Lisää suolaa ja pippuria. Maista. Lisää currytahnaa jos haluat voimakkaamman maun.

Jos haluat kastikkeesta paksua, voit suurustaa perunajauholla (1 dl vettä ja 1 rkl perunajauhoa, sekoita kupissa ja lisää hiljalleen kaataen).

Vinkki: nuudelit kypsyvät kuuman kastikkeen sekaan hetkessä. Ota levy pois päältä. Lisää nuudelit. Kääntele. Lisää vedenkeittimellä vähän vettä jos neste käy vähiin.
Päälle cashew pähkinöitä jos kaapista löytyy.

Kookoskermalla ruoka maidoton, riisinuudeleilla tai riisillä gluteeniton.

-Salla- 

1 kommentti:

  1. Noniiiin, tuli nälkä. Tuu hakee mua joskus syömään.

    T. Veli

    VastaaPoista